TATOVERINGSFJERNELSE


& fjernelse af semi-permanent make up med laser

TATOVERINGSFJERNELSE MED LASER


Årsagen til at få fjernet en tatovering kan være mange, for os er det ikke vigtigt hvorfor du ønsker få den fjernet, men at vi som professionelle behandlere kan vejlede dig så du føler dig helt tryg ved din behandling hos os.

Vi er professionelle certificerede sundhedsfagligt personale som udfører behandlingerne. 

Du får et skræddersyet forløb, der matcher dine ønsker og behov for fjernelsen af din tatovering. Derfor indleder vi alle forløb med en gratis og uforpligtende konsultation. 

Vores laser er CE mærket, hvilket betyder vi lever op til lovgivningen om medicinsk udstyr.

HVORDAN FJERNER LASEREN TATOVERINGEN


Laseren fragmenterer blækpigmenterne til mikroskopiske partikler. Efter behandlingen bearbejder kroppen de nedbrudte blækpigmenter, så udskillelsesprocessen kan begynde. Dette foregår igennem lymfesystemet og de hvide blodlegemer, hvor pigmenterne bliver udskilt ligesom alle andre affaldsstoffer i kroppen. Først når denne proces er overstået, er tatoveringen klar til en ny laserbehandling, hvorefter processen starter på ny. I starten tager denne proces typisk 6-8 uger, og jo længere man kommer i forløbet, jo længere tid skal der gå imellem behandlingerne. Da de resterende blækpigmenter kan være besværlige at nedbryde, kræver det længere tid imellem behandlingerne. Når tatoveringen er ved at være fjernet, kan det derfor ikke svare sig at behandle med kun 6 uger mellemrum som i begyndelsen af forløbet. Kroppen kan have behov for mere tid til at nedbryde tatoveringen, og at laserbehandle hyppigt vil ikke fremskynde processen. 

HVOR MANGE BEHANDLINGER KRÆVES DER


Det er individuelt hvor mange behandlinger, det kræver for at fjerne en tatovering, for der er mange faktorer, som spiller en rolle. Det kan være ting som:


 • Hvor på kroppen tatoveringen sidder
 • Hvor meget pigment/blæk, tatoveringen indeholder
 • Er tatoveringen lavet af en professionel eller en amatør
 • Er der dannet arvæv i huden, efter tatoveringen er blevet lavet
 • Hvor gammel tatoveringen er
 • Hvordan tætheden af blækket er i huden
 • Hvor godt din krop kan udskille pigmenterne 
 • Skygger i en tatovering (også kaldet shading) er det, der forsvinder lettest efter laserbehandling, fordi tætheden af blækket ikke er så stor og fordi, at der er mindre traume i huden. 
 • Linjer, som er lavet med den runde nål (også kaldet ”lineren”), vil normalt forsvinde langsommere end skygger, fordi mængden af blæk af større, og denne tatoveringstype vil som regel også ligge dybere. 
 • Massive tatoveringer kan godt kræve et par behandlinger, før man kan se fremskridt, idet der skal fjernes en stor del af pigmentet i tatoveringen, inden hudens egen farve kan ses bagved.


Man kan max behandle ét område af 10x20cm af gangen, for ens imumforsvar kan følge med.  

Som hovedregel kræves der ca 8-10 behandlinger for total fjernelse, og 3-5 for et cover up, men dette er igen individuelt.

Har du derfor, mod forventning, behov for flere end 10 behandlinger, skal du ikke betale for resten. 

FØR BEHANDLINGENVi starter altid med en konsultation. Med dine personlige ønsker om fjernelse af din tatovering og vores faglige viden, kan vi sammen tilrettelægge det bedst mulige forløb for dig. Der underskrives en samtykkeerklærling før behandlingens start. Inden hver behandling tages der før/efter billeder af det behandlede område, som indføres i din journal.

op til behandlingen er der visse ting du skal være opmærksom på:


 • Undgå sollys (som solbadning, solarie mv.) på tatoveringen i 14 dage før laserbehandlingen.


 • Selvbruner skal undgås 7 dage op til en behandling.


 • Sol og selvbruner vil nedsætte laserens effekt og øge chancen for bivirkninger.


 • Det behandlede område skal være frit for creme og makeup.


 • Hår fjernes dagen inden behandlingsdagen. (ved PMU fjernes disse ikke)


 • Vi behandler af etiske årsager ikke gravide eller ammende.


 • Der kan påføre lokalbedøvelsescreme 1-2 timer før behandlingen. Fordel cremen på det ønskede område og pak det derefter ind i plastikfolie for at øge virkningen. kom 1 time før du skal behandles hvis du ønsker lokal bedøvende creme i klinikken.


 • Undgå så vidt muligt smertestillende piller (bl.a. ibuprofen), da disse kan øge risikoen for blå mærker og/eller blødning i værste tilfælde.


 • Før under og efter behandlingen vil der bruges køleterapi som lindre ubehag, smerte og hævelse.

EFTER BEHANDLINGEN


Lige efter behandlingen vil tatoveringen blive hvid, dette kaldes frosting, frostning er en fordampning fra overhuden, som opstår når blækket rammes af laseren. Dette fortager sig efter få minutter. De efterfølgende dage, kan det opleves at tatoveringen trækker mørkere op, dette er helt normalt.

Benyt is til afkøling efter behov ved hævelse. Hold området hævet over hjertehøjde for at begrænse hævelsen.

Påfør efterbehandlingscreme på området.Dette må gerne gøres en gang hver 2. time i de første 24 timer efter behandling.

Påfør cremen et par gange dagligt i de første 7 dage som minimum. Dette hjælper huden med at regenerere og fremmer derfor helingen. reparing creme kan købes hos Erase i klinikken.

Undgå lange bade, spa, svømmehal og sauna, indtil huden er helet.

Begræns fysisk aktivitet på behandlingsdagen.

Det er vigtigt at undgå sollys (som solbadning, solarie mv.) på tatoveringen i 14 dage efter laserbehandlingen.

Herefter anbefales det at bruge solfaktor 30-50 i det behandlede område.

Opstår der blister/blæner, bør området holdes i ro. Det er vigtigt at undgå at skrubbe eller pille i dem, men blot lade blisterne falde helt af, af sig selv. Pak eventuelt området ind i bandage. Går der hul på en blist, skal der påføres en fugtgivende gel.

Drik rigelige mængder vand, da dette hjælper kroppens udrensningsproces efter laserbehandling.

Det er vigtigt at overholde disse retningslinjer for at mindske ardannelse, så resultatet af tatoveringsfjernelsen bliver optimalt. Skulle der mod forventning opstå en infektion i det behandlede område, bør du kontakte en læge.

Det er vigtigt at holde god hygiejne både før, under og efter hver laserbehandling. Derfor bliver huden desinficeret af os inden behandlingen påbegyndes, men det er også vigtigt, at du selv holder tatoveringen ren efterfølgende.

SMERTE 


Det er meget individuelt, hvordan man oplever smerten ved tatoverings fjernelse.

De fleste sammenligner det med et smæk med en elastik mod hude. Dette er ganske kortvarigt, selve behandlingen tager kun få minutter.

For at lindre smerten vil huden blive afkølet under behandlingen med en kølemaskine.

Det er muligt at mindske smerten ved brug af et lokalbedøvende håndkøbslægemiddel. Cremen påføres som minimum 1-2 timer inden behandlingen for at opnå det bedste resultat. Hvis du ønsker at benytte lokal bedøvende creme kan dette også købes i klinikken.

BIVIRKNINGER


Det er vigtigt at vide at en laser behandling er et indgreb i huden, og der derfor er risiko for bivirkninger. 

Efter behandlingen kan der opstå blæredannelser, som er ganske ufarlige og en del af helingsprocessen. Hvis disse blærer opstår er det vigtigt at give det behandlet område en bandage på, for at sikre der ikke går hul på dem. 

Der må ikke pilles i dem, eller fjerne sårskorper, da dette kan give ardannelse. 

Der kan opstå hævelser (især hvis det behandlede område er på benet eller hænderne), rødme og små kar udtrækninger kan også forekomme. Dette fortager sig efter nogle dage.

Efter behandlingen kan der ofte være en kløe fra det behandlede område, det er en del af -og et tegn på helings processen er igang, dette kan afhjælpes med en aftercare creme som kan købes i klinikken. 

I nogle tilfælde vil en laserbehandling frigøre histamin, som også kan resultere i kløe på det laserbehandlede område. Dette kan modvirkes ved at tage en Benadryl eller anden antihistamin.

Følg anvisningerne på pakken, og benyt aftercare creme.

Sjældne bivirkninger er infektion, hvis dette opstår, kontakt læge så du kan komme i medicinsk behandling.

UDSTYR 


Ny definition for ydeevne og effektiveret af Q-switched Nd : YAG-laser

Tri-Beam laser er det bedste valg for at opnå de mest ideele resultater ved alle behandlinger. Bedste Q-switched nd:YAG teknologi arbejder med 81 stråler i et område af 5x5mm.

Tatoverings fjernelse er en avancerede procedure, fordi tatoveringsblæk skal opvarmes ved meget højetemprature for at splintres, men ved høje temperarturer vil normal bevirke, at hunden bliver arret.

tri-beam lasersystemt har en høj sofistikeret teknologi, Q-switching, der effektivt nedbryder blæk uden ardannelse. vores tri-beam arbejder på Pico laser niveau.

Tatoverings fjernelse lige efter 1 behandling

Resultat af Tatoverings fjernelse efter 8 uger, ved kun 1 behandling

Tatoverings fjernelse. Resultat efter 8 uger efter 1 behandling

Tatoverings fjernelse lige efter 1 behandling

FJERNELSE AF SEMI-PERMANENT MAKE-UP MED LASER

  LASER BEHANDLNG AF SEMI-PERMANENT MAKE-UP


  Har du fået lavet semi-permanent make up, som du ikke er tilfreds med? Er farven blevet kedelig? Er de asymetriske?

  Årsagerne kan være mange. Du kan få fjernet din semi-permanente makeup professionelt og sikkert hos os, med den nyeste og mest avancerede teknologi. Vi benytter os kun af medicinsk godkendte lasere som er CE mærket i klinikken.

  Vi tilbyder altid en gratis og uforpligtende konsulation. 


  Ansigtshuden er følsom, og det kan derfor være et ømt sted at blive laserbehandlet. Vi anbefaler at der påføres lokal bedøvende creme minimum 1 time inden behandlingsstart. 

  Cremen bør påføres i et tykt lag for at opnå optimal virkning og området bør dækkes med folie for at opnå optimal effekt.

  Barber aldrig hårene af brynene inden du skal have fjernet din permanente make up.

  Der er risiko for, at laseren midlertidigt kan fjerne lidt af hårene eller hårenes pigment. Hårene vil komme frem igen, og vil ikke være påvirket af behandlingen, pigmentet vil også komme igen, efter noget tid, efter 14 dage, når huden er helet, kan man hvis det er nødvendigt farve dem. 

  Efter behandlingen vil du opleve at det behandlede område vil hæve, og derfor er det en god ide at køle området med is et par gange om dagen, så længe huden er hævet. Husk dog at isen ikke bør have direkte kontakt med huden.  I klinikken kan du købe en creme, som vi anbefaler, at brynene smøres to gange dagligt med i perioden efter behandlingen.

  (læs mere under bivirkninger af tatoverings fjernelse her)


  Antallet af behandlinger kan variere, da der findes en række parametre, som kan afgøre processens længde. Disse er hvilken type blæk, der er blevet brugt, tætheden af blækket, hvilken teknik der er brugt, alder af det semi-permanete makeup, samt kundens helbred. 

  Semi-permanent makeup er oftest lettere at fjerne end almindelige tatoveringer, og normalt kræves der 3-5 behandlinger. 

  Vi anbefaler, at der går minimum 6-8 uger imellem behandlingerne i begyndelsen. Da farven løbende vil forsvinde, bør der holdes længere pauser imellem behandlingerne, jo længere man er i behandlingsforløbet. Disse pauser er nødvendige for hudens bearbejdelsesproces, da kroppen har brug for tid til at nedbryde de pigmenter, der er blevet fragmenteret af den skånsomme laser.

  Tatoverings fjernelse af semi permanent makeup

  Laser behandling af semi permanent makeup / pmu

  Korrektion af Permanent makeup med laser laser behandling