KARUDVIDELSER & ROSACEAVejr og vind og ikke mindst solen, kan være medvirkende til at mange udvikler karudvidelser i ansigtet og diffus rødme i huden – særligt på kinder og ved næsen. Karudvidelser kan også opstå på baggrund af en underliggende hudsygdom som rosacea og acne. Med laser kan karudvidelser og diffus rødme effektivt behandles.


KARUDVIDELSER & ROSACEA


 • Behandlingstid: 10-45 min
 • Bedøvelse: Ingen
 • Helingstid: Hævelse 2-5 dage
 • Resultat:  Efter 1-3 behandlinger
 • Holdbarhed: Individuelt
 • Priser fra 500,-
 • Konsultation: Gratis
 • Book tid her

Hvad er Laser?


Laserteknologi anvender et bredspektret lys med forskellige bølgelængder.

Laserens lys indstilles til at behandle farveforskelle i huden, og kan bl.a. indstilles til at behandle hæmoglobinet i røde karudvidelser og den diffuse rødme.


Hvordan virker det?


Når lyset fra laseren rammer hæmoglobinet i blodkarret, omdannes energien til varme. Lyset får her blodet i det lille kar til at koagulere (størkne) og dermed lukkes karret. Efterfølgende vil kroppen selv nedbryde det lukkede kar, og huden vil syne mere ensartet. Hos Erase anvender vi laseren fra Deka Motus AY som er fremstillet og produceret i Italien.

Karudvidelser og rosacea

Hvordan foregår behandling med laser til karudvidelser/rosacea?


Forud for din behandling med laser, må du gerne møde op uden creme eller make-up på det område, der ønskes behandlet.

Inden behandlingen udføres, afrenses huden og påføres en lys klar gel, som gør at lyset fra laseren ledes bedst muligt ned gennem huden. Du får et par briller på, som beskytter dine øjne for det skarpe lys som laseren udsender. Når lyset sendes afsted mod huden, mærkes en kortvarig varme og en ubehag, der kan sammenlignes med et lille elastiksmæld. Det er meget hurtigt overstået.

Hvor mange behandlinger Gennemsnitlig må der forventes mellem 1-3 behandlinger med ca. 4 ugers interval, for at opnå et godt resultat.

Ved rosacea, vil vedligeholdende behandlinger med jævne mellemrum være nødvendig, da hudtilstanden er konisk og nye kar/ny rødme med tiden vil opstå. Antallet af behandlinger vil altid være individuelt, da udgangspunktet er forskelligt.


Vi behandler ikke hvis du: • Er under 18 år
 • Har åbne sår eller infektion i området hvor du ønsker behandling
 • Er gravid eller ammende
 • Har tatoveringer, der dækker/lapper over i det område du ønsker behandlet
 • Har dyrker sol/solarie 4 uger før din behandling eller anvendt selvbruner
 • Antibiotisk behandling

Inden behandlingen


Inden din behandling med laser skal du til en gratis forundersøgelse hos vores sygeplejerske. Ved forundersøgelsen vil du modtage skriftligt og mundtligt information omkring behandlingen og eventuelle bivirkninger. Vi afklarer de spørgsmål du måtte have og lægger sammen en plan, der journalføres.

4 uger før din behandling må du ikke opholde dig direkte i solen, anvende selvbruner eller tage solarie. Undlad ligeledes at anvende kemiske peelinger og generelt skrappe hudplejeprodukter i min. 2 uger op til din behandling og under forløbet. Det anbefales at du dagligt anvender SPF 50 på det område, hvor du behandles under dit forløb, da huden er mere sensitiv efter en laser behandling.
Det er vigtigt at overholde ovenstående restriktioner for at opnå optimal effekt og minimere risiko for uhensigtsmæssige reaktioner/bivirkninger til behandlingen.

De mest optimale hudtyper at udføre laser behandling på, er hudtype 1-3, men mørkere hudtyper er også muligt at behandle karudvidelser og rosacea på.

Efter behandlingen


Efter behandlingen kan der opstå rødme og varme i huden, som kan sammenlignes med en let solbrændt fornemmelse.

Dette er helt normalt og vil forsvinde igen få timer efter behandlingen. Du anbefales at afkøle huden indtil den føles normaltempereret igen.

Hævelse kan opstå ved større behandlinger af fx. ansigt/kinder, hvilket er helt normalt.

Denne hævelse vil i løbet af 2-5 dage lægge sig. Hævelse afhjælpes bedst ved at elevere hovedet og afkøle området, og nogen kan have gavn af at tage antihistamin samt kortison creme som kan købes i håndkøb. Du må ikke eksponere huden for sol min. 4 uger efter din sidste behandling med laser.

Resultat


Bivirkninger 


Der er en lille risiko for en forbrænding af huden som ikke kun lukker blodkarrene men også forbrænder huden hvor der kan opstå blæredannelse,  sårdannelse, infektion, pigmentforandringer og arvævsdannelse i behandlede område i huden. Denne risici ses, især hvis man er meget solbrun,mørk i huden og eller har en tynd fin hud. Er dette tilfældet kan dette behandles med kortison creme eller antibiotika. Kontakt altid klinikken hvis dette skulle opstå. 

Resultat


De kar, der fjernes ved behandlingen, vil permanent være væk. Behandlingen forhindrer dog ikke muligheden for at nye karudvidelser kan dannes. God hudpleje og vigtigst af alt SPF 50 året rundt, er vejen til et langvarigt resultat efter behandling med laser. Vedligeholdende behandlinger kan foretages efter behov. Mange vil foretrække, at komme med få års mellemrum med henblik på at vedligeholde resultatet.